WILLIAMS BLACKSTOCK ARCHITECTS

Birmingham, Alabama

The interior design of our offices preserves the existing, historical structure by leaving the brick walls and concrete ceilings exposed and placing building systems under a raised floor. This approach eliminates the clutter of ductwork and electrical conduit hanging from the ceiling and highlights the integrity of the existing concrete, brick and steel-framed windowed warehouse structure. Under-floor placement of the major systems, including telephone and data distribution, combined with completely mobile furniture enables extreme flexibility in workspace configurations and promotes interactivity and collaboration among our design team.

2005 Honor Award, Renovation/Adaptive Reuse – Birmingham Chapter, AIA
2003 Renovation Deal of the Year –
Birmingham Business Journal and the Alabama Chapter, CCIM
2002 Excellence in Construction, Historical

ARCHITECTURE