THE BIRMINGHAM NEWS

Birmingham, Alabama

This 110,000-square-foot, $20 million facility serves as the corporate headquarters for The Birmingham News. The four-story structure is designed to promote departmental interaction with its large, open atrium allowing visibility between departments on all floors both vertically and horizontally. The atrium’s secondary purpose is to introduce generous daylight into the center of the building which reaches all open office work areas. The exterior details of the building draw inspiration from the early 1920s architecture of downtown Birmingham, with its rich tradition of brick warehouse and office buildings. To capture that character, it was designed to look like two industrial warehouse structures connected by the contemporary glass and steel atrium, thus creating a modern space for a state-of-the-art office environment.

2010 Brick Industry Architecture Award
2007 Overall Design, Architecture – Alabama Chapter, NAIOP
2007 Merit Award, Commercial – Birmingham Chapter, AIA

INTERIOR DESIGN